Pizza w stylu neapolitańskim wypiekana w wysokiej temperaturze, chlebowy rant, mokra na środku. Średnica 33 cm.

& – następujące składniki umieszczane są po wypieku

Marinara

sos, oregano, czosnek, oliwa extra vergine

18 zł

Margherita

sos, bazylia, parmezan, oliwa extra vergine, mozzarella fior di latte

22 zł

Vegetariana

sos, pecorino, mozzarella fior di latte, bakłażan, cukinia, pieczarki, czerwona cebula, oregano, oliwa extra vergine czosnkowa & pomidory koktajlowe datterino

29 zł

Salami

sos, bazylia, pecorino, mozarella fior di latte, salame dolce napoli D.O.P.

31 zł

Prosciutto e funghi

sos, parmezan, mozzarella fior di latte, prosciutto cotto, pieczarki, oregano, oliwa extra vergine czosnkowa

31 zł

Guanciale

sos, peperoncino, pecorino romano, guanciale, provolone, mozzarella fior di latte

32 zł

Nduja

sos, bazylia, pecorino, provolone, czerwona cebula, mozzarella fior di latte, nduja

32 zł

Speck

sos, pecorino, mozzarella fior di latte, provolone, speck

34 zł

Quattro formaggi

sos biały, mozzarella fior di latte, parmezan, gorgonzola, provolone

34 zł

Melanzana

sos, bazylia, pecorino, mozzarella fior di latte, prosciutto cotto, bakłażan, oliwa extra vergine & ricotta salata

35 zł

San Daniele

sos, parmezan, oliwa extra vergine, mozzarella fior di latte & prosciutto di San Daniele, pomidory koktajlowe datterino, rukola, parmezan, oliwa extra vergine

41 zł

Speck – wędzona szynka z przyprawami, D.O.P. Trentino Alto Adige

Peperoncino – ostra włoska papryka, D.O.P. Calabria

Ricotta salata – słona ricotta, D.O.P. Sycylia

Pecorino romano – ser owczy, wiek 8 miesięcy, D.O.P. Lazio

Guanciale – wędzony policzek wieprzowy, D.O.P. Lazio

Salame dolce napoli – neapolitańskie słodkie salami, D.O.P. Campania

Nduja – ostra kalabryjska pasta z wieprzowiny, D.O.P. Calabria

Mozzarella fior di latte – zawiera 99% świeżego włoskiego krowiego mleka, D.O.P. Campania

D.O.P. (Denominazione di Origine Protetta) – produkt certyfikowany wytworzony z lokalnie pozyskanych składników