MENU


PRZYSTAWKI


Focaccia                                                   15 

rozmaryn, oliwa extra vergine

Grzanki                                                    18 

pieczywo z pieca, pomidory, czerwone winogrona, kozi ser, bazylia, oliwa

Burrata                                                    21

ser burrata, grillowany pomidor, oliwa szczypiorkowa, pieczywo Pinoli 

Wątróbka drobiowa                             23

smażona wątróbka, sos ostrygowy z limonką, pieczone awokado, kolendra, pietruszka, sezam

Prosciutto di Parma                             25

szynka parmeńska, mozzarella di bufala, oliwki nere giganti, pieczony pomidor, bazylia, pieczywo Pinoli 

Tatar wołowy                                         32 

siekana polędwica wołowa, majonez anchois, cebula, szczypiorek, marynowany kalafior z chili


ZUPY


Zupa dnia – zapytaj kelnera

Krem z pomidorów                              15

piana z parmezanu, pesto z rukoli


DANIA DLA DZIECI


 

Pizza 20 cm                                            15

margherita i dwa składniki do wyboru

Naleśnik z jabłkami                            16

naleśnik, karmelizowane jabłko, sos z białej czekolady

Ravioli z mięsem                                 16

pierożki z mięsem wieprzowym, masło, parmezan


SAŁATKI


Sałatka z kurczakiem                        28 

mieszanka sałat, kurczak, suszone pomidory, czerwona cebula, pomidor, ogórek, pestki dyni, czarne oliwki, sos miodowo-musztardowy

Sałatka Cezar Pinoli                          31 

sałata rzymska, grillowana pierś z kurczaka, gotowane jajko, boczek, grzanki, parmezan, sos cezar

Sałatka z kozim serem                     33 

karmelizowany kozi ser, młody szpinak z pieczonymi migdałami, buraczki, gruszka, sos buraczano-wiśniowy


DANIA GŁÓWNE


Wątróbka z Żubrówką                      28 

wątróbka, puree z pieczonej pietruszki, glazurowane jabłko z cebulą i trawą żubrową, rukola

Kurczak                                                 39 

pierś z kurczaka z kostką, puree ziemniaczane z suszonymi grzybami, sos tatarski, smażona kaszanka, sos z pieczonej cebuli

Dorsz                                                     42 

polędwica z dorsza, spaghetti truflowe z anchois, kruszonka pietruszkowa, marynowane mule, chimichurri

Kaczka                                                   46 

pierś z kaczki, domowe kopytka z czarnym sezamem, zielony groszek duszony w maśle, sos z czerwonego curry z mlekiem kokosowym, czerwona porzeczka, kolendra

Jagnięcina                                            59 

udziec jagnięcy duszony w śmietanie z warzywami, jabłko, gruszka w miodzie, kluski śląskie

Antrykot                                              59 

dojrzewająca wołowina (duży stek 350), ziemniaki z koperkiem, duszona w maśle kapusta pak choi, demi glace

Polędwica wołowa                            66 

pieczona polędwica wołowa, puree z brokuła, pieczarki confit, krokiet ziemniaczany, demi glace z brandy


PIZZA 30 cm  —  Sos z włoskich pomidorów pelati San Marzano, biała mozzarella fior di latte, włoska mąka Farina „00” Le 5 Stagioni, rzemieślnicze wędliny. 


Margherita                                           19 

sos, fior di latte, bazylia, parmezan

Salami                                                    25 

sos, fior di latte, salami, parmezan

Wiejska                                                  27 

sos, fior di latte, boczek, pomidorki koktajlowe, czosnek, pieczarki, cebula, szczypiorek, parmezan

Capricciosa                                           28 

sos, fior di latte, szynka, pieczarki, czarne oliwki, karczochy, parmezan

Ostra                                                      32 

sos, fior di latte, salami, czosnek, jalapeno, papryczki chili, czarne oliwki, parmezan

Serowa                                                   33 

sos śmietanowy, fior di latte, gorgonzola, parmezan, pecorino, suszone pomidory

Prosciutto di Parma                          37 

sos, fior di latte, szynka parmeńska, rukola, pomidorki koktajlowe, parmezan

Bufala                                                     42 

sos, mozzarella di bufala, szynka parmeńska, rukola, parmezan


MAKARONY — Wszystkie makarony robimy w naszej pracowni makaronu.


Gnocchi pomidorowe                         24 

gnocchi ziemniaczane z ricottą, sos pomidorowy, mozzarella, bazylia, parmezan, oliwa extra vergine

Spaghetti cacio e pepe                      29 

świeżo zmielony czarny pieprz, parmezan, ser owczy pecorino

Strozzapreti pikantne                        31 

pomidory, wędzony boczek, czosnek, winogrona, oliwki, ostra papryka, białe wino, ser owczy pecorino, oliwa extra vergine

Spaghetti  carbonara                         31 

wędzony boczek, żółtko, parmezan, pieprz, prażona szynka San Daniele

Ragu z jagnięciny                                38   

jajeczne tagliatelle, ragu z duszonych udźców jagnięcych, białe Porto, śmietana, parmezan, kolendra

 


DESERY


Ciasto dnia zapytaj kelnera

Brownie                                                21 

brownie czekoladowe z orzechami laskowymi, lody śmietankowe, wiśnie duszone w Porto

Semifreddo                                         23 

semifreddo mango-limonka, kruszonka z orzechami włoskimi, żel malinowy, owoce sezonowe

Fondant                                               23 

fondant mocno czekoladowy, mus malinowy, lody śmietankowe


*  ceny brutto w PLN