Risotto ze szparagami

kremowe risotto z mascarpone i Grana Padano, zielone szparagi, oliwa szczypiorkowa, Parmigiano Reggiano DOP 24 m-ce, zioła

54 zł

Wątróbka z Żubrówką

wątróbka drobiowa, puree z pietruszki, glazurowane jabłko z cebulą i trawą żubrową, roszponka, chipsy z pietruszki

43 zł

Kurczak Marsala

kurczak zagrodowy z hodowli pana Grzegorza duszony w winie Marsala, pieczarki portobello, parmezanowa polenta, zioła

64 zł

Pstrąg łososiowy

filet z pstrąga łososiowego, maślane puree ziemniaczane, groszek cukrowy, soliród, sos holenderski, oliwa szczypiorkowa

76 zł

Jagnięcina Wrzosówka

udziec jagnięcy duszony w warzywach, jabłko, gruszka w miodzie, szpinakowe ravioli z kozim serem i ziemniakami

89 zł

Policzek wołowy po piemoncku

długo duszony policzek wołowy w winie Barolo z warzywami, grzybami, ziołami i przyprawami korzennymi; maślane puree ziemniaczane, pieczarki portobello, boczniak mikołajkowy, zioła

94 zł

Polędwica wołowa

stek z polędwicy wołowej, sycylijskie krewetki Mazzancole, duszony jarmuż z czosnkiem, krokiet ziemniaczano-truflowy, sos demi glace

149 zł

Stek z antrykotu sezonowanego

ziemniaki z masłem i koprem, boczniak mikołajkowy, pieczarki portobello, demi glace z brandy

33 zł/ 100 g

Antrykot cielęcy

ziemniaki z masłem i koprem, boczniak mikołajkowy, pieczarki portobello, demi glace z brandy

44 zł/ 100 g