Risotto borowikowe
kremowe risotto z mascarpone i borowikami, chips z parmezanu, pieczarki portobello, natka pietruszki, chips z jarmużu
68 zł
Wątróbka z Żubrówką
wątróbka drobiowa, puree z pietruszki, glazurowane jabłko z cebulą i trawą żubrową, roszponka, chipsy z pietruszki
49 zł
Kurczak Marsala
kurczak zagrodowy z hodowli pana Grzegorza duszony w winie Marsala, pieczarki portobello, parmezanowa polenta, zioła
64 zł
Pstrąg łososiowy
filet z pstrąga łososiowego, maślane puree ziemniaczane, groszek cukrowy, soliród, sos holenderski, oliwa szczypiorkowa
76 zł
Stek z kalmara
ręcznie lepione szpinakowe malfatti, chips z guanciale, puree z kalafiora i wanilii, dziki brokuł, jus drobiowy, oliwa szczypiorkowa, zioła
99 zł
Jagnięcina Wrzosówka
udziec jagnięcy duszony w warzywach, jabłko, gruszka w miodzie, szpinakowe ravioli z kozim serem i ziemniakami
89 zł
Policzek wołowy po piemoncku
długo duszony policzek wołowy w winie Barolo z warzywami, grzybami, ziołami i przyprawami korzennymi; maślane puree ziemniaczane, pieczarki portobello, boczniak mikołajkowy, zioła
94 zł
Polędwica wołowa
stek z polędwicy wołowej, sycylijskie krewetki Mazzancole, duszony jarmuż z czosnkiem, krokiet ziemniaczano-truflowy, sos demi glace
149 zł
Stek z antrykotu sezonowanego
ziemniaki z masłem i koprem, boczniak mikołajkowy, pieczarki portobello, demi glace z brandy
33 zł/ 100 g
Antrykot cielęcy
ziemniaki z masłem i koprem, boczniak mikołajkowy, pieczarki portobello, demi glace z brandy