Risotto z kurkami

kremowe risotto z mascarpone i kurkami, suszone żółkto, rukola, Parmigiano Reggiano DOP 40 m-cy

74 zł

Wątróbka z Żubrówką

wątróbka drobiowa, puree z pietruszki, glazurowane jabłko z cebulą i trawą żubrową, roszponka, chipsy z pietruszki

49 zł

Kurczak Marsala

kurczak zagrodowy z hodowli pana Grzegorza duszony w winie Marsala, pieczarki portobello, parmezanowa polenta, zioła

64 zł

Pstrąg łososiowy

filet z pstrąga łososiowego, maślane puree ziemniaczane, groszek cukrowy, sos holenderski, oliwa szczypiorkowa

76 zł

Stek z kalmara

dziki brokuł, puree z kalafiora i wanilii, oliwa szczypiorkowa, jus drobiowy, pangrattato, zioła

96 zł

Jagnięcina Wrzosówka

udziec jagnięcy duszony w warzywach, jabłko, gruszka w miodzie, szpinakowe ravioli z kozim serem i ziemniakami

97 zł

Policzek wołowy po piemoncku

długo duszony policzek wołowy w winie Barolo z warzywami, grzybami, ziołami i przyprawami korzennymi; maślane puree ziemniaczane, pieczarki portobello, boczniak mikołajkowy, zioła

94 zł

Polędwica wołowa

stek z polędwicy wołowej, sycylijskie krewetki Mazzancole, duszony jarmuż z czosnkiem, krokiet ziemniaczano-truflowy, sos demi glace

149 zł

Stek z antrykotu sezonowanego

z argentyńskiej wołowiny sezonowanej, przyrządzany w grillu Big Green Egg opalanym węglem drzewnym; wczesne ziemniaki z masłem i koprem, boczniak mikołajkowy, pieczarki portobello, sos demi glace z brandy

69 zł/ 100 g

French rack cielęcy

antrykot cielęcy z kością przyrządzany w grillu Big Green Egg opalanym węglem drzewnym; wczesne ziemniaki z masłem i koprem, papryczki Padrón, sycyliska oliwa extra virgin, sos demi glace, zioła

76 zł/ 100 g